Droom nu je Kaapverdische avontuur!

Hoe gaat toerisme er uit zien in het ‘na corona’ tijdeperk? Misschien is het nog iets te vroeg om daar over te speculeren, maar aan de andere kant: hoop verloren, al verloren…

Volgens mij is het tijd voor traag toerisme, in de toekomst. Slow toerisme. Zoals de manier van leven op de Kaapverdische eilanden. Reizen met zeeën van tijd en ogen vol verwondering en verbazing. Niet dat gehaaste eiland-hoppen. De term ‘snacktoerisme’ las ik onlangs, dienaangaande. Proberen Europa of Arfrika in twee weken te ‘doen’…
Vraag jezelf eens rustig af, wat je zou willen beleven als je dit jaar een mooie reis zou kunnen maken. Waar zou je wel eens naar toe willen om wat ervaringen en avonturen aan je leven toe te voegen?

De Kaapverdische Eilanden, Kaapverdië (of Cabo Verde zoals wij ’t hier noemen) is een aantrekkelijke bestemming voor iedereen. En ik kan het weten, want ik woon hier al acht jaar.

The schitterende eilandengroep Cabo Verde bestaat uit negen totaal verschillende eilanden. Er zijn grote (Santiago) en kleine (Mayo). Er zijn platte met zandstranden (Sal, Boa Vista). Er zijn bergachtige met verborgen keienstrandjes (San Antão, Sao Nicolau). Er is er één met een actieve vulkaan (Fogo), en er is een cultureel aantrekkelijk eiland: Sao Vicente En dan heb je nog Brava, ilha das flores. Daar woon ik.

Brava is het kleinste bewoonde Kaapverdische eiland. Qua transport voelt het als het einde van de wereld. Eerst met een internationale vlucht naar de hoofdstad Praia, op Santiago. Dan met de boot: eerste stop Fogo, tweede en laatste stop Brava.
Vanaf havenplaats Furna wacht je dan nog een autorit naar de andere kant van Brava om bij Kaza di Zaza te komen, in het kleine vissersdorp Fajã d’Água.

Sleutelwoorden Brava:
Het meest authentieke eiland van Kaapverdië
Geweldig om te wandelen
Vissen met de lokale visserlui
Drie eenvoudige appartementen met oceaanzicht

Een gast van Kaza di Zaza maakte in 2020 deze Sneak preview van het ‘geheime eiland’ Brava. Adem in, ontspan, verwonder je.

De komende tijd zal ik jullie informeren over Cabo Verde, de Kaapverdische eilanden, in het algemeen. En over Brava in het bijzonder.
Ik zal vertellen waarom Brava bloemeneiland genoemd wordt, volgens mij. En over het klimaat op Kaapverdië, en de verschillende seizoenen. Heb je een algemene of specifieke vraag over de Kaapverdische eilanden, dan beantwoord ik die graag.